Om os

Jensen Jordbær

Hvem ER Jensen Jordbær?

Bondemand Claus, 56 år. Han er den styrende part i Jensen Jordbær. Det er ham, I ser komme løbende forbi indimellem jobs.

​Bondemandens yndlingsudtryk er ”vi løber, hvor der er jævnt”. Claus kan holde 100 bolde i luften på en gang og næsten gribe dem alle. Bondemanden er en ivrig igangsætter, der helst skal have lidt flere projekter i gang, end der er timer i døgnet til.

Bondekonen Charlotte, 52 år, er den kreative tænker i ægteskabet, der efterhånden har holdt en del år.

Charlotte ser I ikke løbe ret tit, hun styrer Jordbærgårdens kontor, forsøger at holde styr på bondemanden og er den der finder på historier til gårdens FB side og udtænker sjove events.

- Jensen Jordbær - Thumbnail video 000013 - Om os
- Jensen Jordbær - fokuskasse gaardbutik - Om os

Jensen Jordbær

Jordbærgården`s 2 arvinger

Energifyldt ung mand der til dagligt slår sine folder som studerende i International Trading and Shipping på Copenhagen Business School i København. Joachim, 24 år, hjælper med chaufførgerningen i jordbærsæsonen og går ellers til hånde som alt-mulig-mand når han er hjemme og vil du snakke sport, så find Joachim. Som tidligere ishockeyspiller er der ikke den sportsgren junior ikke har prøvet.

Og den lækre rosin i pølseenden er yngstearvingen Helene, 21 år. Helene er en pige med krudt i bagen og er en hurtigløber som sin far. Helene er i sabbatår – arbejder til dagligt hårdt for at forkæle kvinder med ekstra øjenvipper – hun er Vippetekniker. Til februar melder hun sig under fanerne på Flyvestation Karup, hvor hun har valgt at være værnepligtig. Helene er super effektiv og er pigen, der kan sælge jordbær i boden, bage flotte kager, rydde op, lave mad, og rydde huset på ingen tid samt selv betale fartbøderne når hun kører jordbær!.

- Jensen Jordbær - logo 92 - Om os

Jensen Jordbær

Historien bag Jensen Jordbær – og hvordan fik vi lige den idè?​

I 2003 syntes vi, at vi trængte til nye udfordringer – konen var blevet medhjælpende hustru, og der skulle ske noget andet. Det blev til, at vi plantede 1 tdr. land med jordbær, det svarer cirka til 2 fodboldbaner. Det gik godt, og henad vejen blev vi klogere på jordbærverdenen – meget klogere.

Vi er vågnet op om morgenen, hvor det hele har været så vådt, så vi kunne lugte jordbærrene. Der er det sket, at vi har tænkt, at livet var noget nemmere med en lejlighed i Sæby. Men når vi så kommer ud på en sommermorgen, hvor solen er på vej op, og fuglene synger så dejligt, så er der ikke noget sted i verden, vi hellere ville være.

I dag har vi omkring 17 hektar med jordbær. Desuden har vi udvidet vores produktion med rabarber, hindbær, kartofler, løg, hvidløg og gulerødder – som sagt kan bondemanden ikke sidde stille…

- Jensen Jordbær - contentbillede omos 02 325 - Om os
- Jensen Jordbær - contentbillede omos 304 e1686304581208 - Om os

Jensen Jordbær

Høsten

Vi har Rumænere til at plukke. En dejlig flok, som kom her første gang for omkring 16 år siden. Det startede med Simona, Christie og Claudia – samt Claudias kæreste Bobby, som kom rejsende fra et job i London og egentlig bare skulle bo her sommeren over for at være sammen med Claudia. Der skete noget den sommer – alle blev de glade for at være her, og vi blev så glade for at have dem. Gennem årene er flokken udvidet til ca. 50 plukkere – mange af dem er gengangere. Bobby og Claudia har fået lille Emma, vi har været til et fantastisk bryllup i Rumænien, og de to har nu deres eget firma. Simona og Christie kommer stadig og hjælper os.

Nu har vi så også fornøjelse af Simona og Christies voksne søn, Catalin og hans kone, Nicoleta (til deres bryllup var vi en tur mere i Rumænien). Catalin har været med, siden han var 15 år og nu har han to børn selv.

Vi har slagtesvin på stald. Dem er man velkommen til at besøge, når man kommer og plukker jordbær – vi har åbnet i dybstrøelsen, så man kan gå ind og sige hej til grisene. Vi har desuden høns, som er et kig værd. Vi kalder dem ”damerne”, og de er virkelig nogle damer!! Vi har ofte brød, som kan gives til damerne.

Hestene er flyttet ind hos naboen. Albert er solgt til en fantastisk pige og Jarpur går og hygger sig men vi har to huskatte lille-mis og mini-mis – de er helt deres egne, kommer kun frem efter mørkets frembrud eller hvis de er specielt sultne.

​Glem ikke kaninerne. De små pelsbolde kan kæles med uendeligt – jo mere kæl jo mere tamme kaniner, så når jordbærsæsonen er slut, står vi med kaniner der vil ind og sove imellem os (det får de nu ikke lov til) men vi hygger os meget med dem. 

Jensen Jordbær

Fortid og fremtid

Vi har indtil november 2020 haft minkproduktion på vores naboejendom, der er Claus`hjem og hvor hans far, Gunnar, stadig bor.

 Minkproduktionen blev jo nedlagt , så dengang stod vi og kiggede ind i en ny fremtid.

Minkavlen var halvdelen af bondemandens årsarbejde. Når der kommer en livsændring af den kaliber ind på banen, så kræver det lige et par tanker eller to at finde ud af, hvad vi skulle sætte i stedet for. 

Mink var mere end et arbejde for bondemanden. Det var en passion og en hobby, han havde haft, siden han fik sin første mink som 5 årig – så hovedet skulle lige rystes på plads til at kunne producere nye tanker – men efter et par hårde måneder, så fandt vi vejen igen.

Vi er elsker at finde på nye ting og i år udvider vi jordbærgården med endnu en gårdbutik, der kommer til at fungere som en helårsbutik – det er vi meget spændt på. Og så har vi en overdækning på tegnebrættet, georginer og meget meget mere – følg endelig med på vores sociale medier.

- Jensen Jordbær - fb img 1657478570190 509 e1686304539346 - Om os

Kontakt os for flere informationer

Hvis du ønsker at høre mere om, hvad vi kan tilbyde eller har øvrige spørgsmål til jeres bondegårdstur, så hører vi meget gerne fra dig.